pátek 13. září 2013

Impregnace betonu

Dnes Vám Jarda poradí, jak ochránit beton před vodou a poničením mrazem a jinými přírodními vlivy.

Určitě to znáte. Starý beton ztratí svojí hladkost a eleganci a nahradí ho nehezká oprýská vrchní vrstva. Pak musí přijí oprava, nebo se vám beton rozpadne. Pokud se rozhodnete pro opravu, určitě si přejete, aby Vaše dílo vydrželo hezké a opravené co nejdéle. To samé platí pro Vaše nová díla.

Pojďme si říct, kdy betony dostávají nejvíce zabrat. Jednak vadí nejvíce voda, která se vsakuje. Pokud je beton nacucaný vodou a přijde mráz, tak to nedopadne dobře. Stejně tak pro betony nejsou dobré různé mechy a rostliny, které mají tendenci se na betonu po čase usadit.

Tomu všmu můžete předejí, pokud betonový povrch dostatečně ošetříte. Jarda vyzkoušel a dokonale prověřil impregnaci na beton Permagard.

Impregnaci Permagard koupíte ve spreji. Takže protřepat a zcela legálně sprejovat zeď nebo plotové sloupky atd. Jak se voda zachová na naimpregnovném povrhu se podívejte na video níže. nezapomeňte ale předem povrch očistit vapkou a počkat až povrch oschne.


Impregnace na beton Permagard vydrží hodně dlouho, takže není nutné povrch často impregnovat. Její výhodou je, že zároveň chrání pocrch před zašpiněním, je prodyšný, takže beton stále dýchá a na takto ošetřeném povrchu se Vám nechytí mechy, houby, plísně a jiné nechtěné přírodní dekorace.

Dále lze praktické využití impregnace na beton Permagard vidět na hrubé stavbě. Pokud naimpregnujete zdi nebo podlahy, pak už je nemusíte zakrývat a bát se deštů.

Nutno říct, že Permagard můlže použít i pro jiné materiály (savé přírodní kameny) jako jsou břidlice, pískovec, sádrovec, žula, rula, všechny modifikace mramoru, terasové podlahy atd.

Jeden srej Vás vyjde na 179,- Kč. Je to velmi dostupný a poměrně levný způsob, jak udržovat vaše ploty, zdi, podlahy, sloupky, podezdívky atd co nejdéle jako nové.

9 komentářů:

  1. Ochrání impregnace Permagard beton i ve vlhkém prostředí bez slunce od mechů?

    OdpovědětVymazat
  2. Ano, právě proti takovým jevům je impregnace na beton Permagard vyvinuta. Neochrání pouze beton ale i další savé materiály a určitě lze počítat i s ochranou třeba dlažby.

    OdpovědětVymazat
  3. Dobrý den, jak často se musí nástřik obnovovat? Děkují Ladislav

    OdpovědětVymazat
  4. Nedávno jsme se s manželem rozhodli pro rekonstrukci naší terasy u domu. Soused nám poradil přesně tuto impregnaci na beton, aby ho neničil déšť, jelikož zatím nebudeme dávat dlažbu. Nejdříve si chceme nechat postavit pergolu a poté se teprve rozhodneme o povrchu na podlaze. Již se těšíme až budeme mít celý tento projekt hotový a budeme moci sedět venku ve stínu, jelikož prozatím musel manžel oslovit firmu, která nabízí klimatizace do domu multisplit.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

      Vymazat
    2. Dobrý den, to je dobře, že jste se s manželem rozhodli pro rekonstrukci vaší venkovní terasy. Impregnace betonu je určitě perfektním řešením, než se položí dlažba. My jsme si pořídili pergolu a už se také těšíme, až si budeme moci posedět venku v klidu a pohodlí. Ještě budeme kupovat zde novou komínovou vložku, abychom mohli sedět v obývacím pokoji, když bude venku chladno.

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  6. My jsme se dříve také ochlazovali v letních dnech sezením pod pergolou. Naštěstí nám kamarádka poradila firmu, která provádí montáž klimatizací, takže si teď ve velkém horku můžeme posedět v obývacím pokoji. Při tropických dnech si zapneme klimatizaci a sedíme doma, ale pokud jsou venkovní teploty příznivé, posedíme si rádi venku pod pergolou.

    OdpovědětVymazat
  7. My jsme u branky na míru dělali taky takový betonový základ a musím říct, že jsem za tu impregnaci fakt hodně rád. Protože jsme po tom, co u nás dělali novou vodu v ulici zjistili, že tam nějak stoupla ta voda a udělalo se tam vlhko. Řešíme to teď s obcí, jenže ta se k tomu staví tak asi jako každá obec a beton je zatím podmáčený. Ale ta impregnace to docela drží.

    OdpovědětVymazat